Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Azul (2019)

Game design: M. kiesling Illustraties: P. Guérin, C. Quilliams

  • 8.5/10
  • 8+
  • 2-4 spelers
  • 30-45 minuten

Spel uitleg

Spelers bouwen muren, gevuld met Portugese tegels om zo indruk te maken op de koning. Ze doen dit door ombeurten tegels te draften en deze op hun spelerbordjes te plaatsen. De speler die dit het meest efficiënt doet, zal de meeste punten verdienen en zo het spel winnen!

Bevindingen

Een lange tijd terug heb ik voor het eerst Azul gespeeld, om er recent achter te komen dat ik het met volledig verkeerde regels heb gespeeld 😅. Ik maakte een zooitje van de puntentelling.  Nu dat ik het wel goed heb gespeeld kom ik erachter dat ik het echt ECHT heel erg leuk vind!

Azul ziet er erg goed uit met de kleurrijke tegels. Dat is iets wat ik altijd erg kan waarderen. De speluitleg is redelijk simpel om te leren en ik vind het erg relaxed om een paar tegeltjes te plaatsen en te anticiperen op de acties van mijn medespelers. De puntentelling tussen de rondes door maakt het een spannende race, je houdt zo echt alle spelers een beetje in de gaten.

Azul is een mooi abstracts spel, waar je makkelijk verliefd op kunt worden  als je van spellen houdt met een fijne visuele en tactiele prikkeling, is dit tegellegspel een goede toevoeging aan je collectie.


Dit spel is mij aangeboden door @thegamestationbe tbv deze review. Ook mag ik een kortingscode aanbieden, de eerste vijf die deze code gebruiken krijgen 10% korting op hun aankoop. Ga hiervoor naar hun website www.thegamestation.be en gebruik de volgende code: LOTTESPEELT.

8.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door TheGamestation.be met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.