Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Micro Macro - Crime City: Full House

Game design: Johannes Sich

  • 9/10
  • 10+
  • 1-4 spelers
  • 15-45 minuten

Spel uitleg

Micro Macro – Crime City: Full House is een detective spel waarin je met je medespelers poogt misdaden en mysteries op te lossen door een kaart te gebruiken en enkele kaarten met hints.

Elke casus bestaat uit enkele kaarten waarom vragen worden gepresenteerd. Deze kunnen beantwoord woord door wat jij ziet op de (hele) grote kaart. Er is ook een vergrootglas meegeleverd welke kan vergroten wat je ziet op de kaart.

Als je denkt dat je de tekening hebt gevonden die jullie zochten, kan degene die de kaartjes in handen heeft kijken of het antwoord correct is. Zo ja, dan wordt er een stukje tekst voorgelezen en ga je door naar de volgende vraag die daaruit volgt. Dit doe je totdat je de zaak hebt opgelost!

Bevindingen

Ik vind dit spel erg elegant in zijn eenvoud. Het doet me erg denken aan ‘Find Waldo’, omdat het spel ook bestaat uit het zoeken naar kleine wezens die gekke dingen doen op een kaart gevuld met andere kleine wezens. Ik vind dat heel erg leuk.

Het is ook erg simpel om uit te leggen. Plug and play zou ik zeggen! Ik vind het erg leuk dat in deze handleiding expliciet vermeld wordt dat er wat geweld in voorkomt en als je dit wilt omzeilen hier speciaal bepaalde casussen voor aangegeven zijn.

Dit is de tweede Micro Macro. Ik heb het eerste spel zelf (nog) niet gespeeld. Maar ik denk dat ik dat binnenkort maar eens ga proberen, want dit is gewoon een heel erg leuk concept!

Als je het leuk vind misdaden op te lossen en als je een Find Wally fan bent, ga dit spel halen!

9/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door White Goblin Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.