Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Virtù

  • 6.5/10
  • 14+
  • 2-5 spelers
  • 60-150 minuten

Spel uitleg

Heb jij al eens gehoord van het mechanisme wheelbuilding? In Virtù mogen spelers elke beurt 1 of 2 stappen doen op hun (unieke) spelers bordje en dan de actie uitvoeren waar ze op landen. Deze acties worden geupgrade gedurende het spel en de kosten van de acties kunnen worden betaald met symbolen op kaarten op stedenfiches. 

Bevindingen

Virtù heeft goede spelcomponenten en prachtige illustraties. De regels komen mij persoonlijk echter wat complex over en ik heb daar dusdanig mee geworsteld dat ik nog niet een volledige spelervaring heb gehad. Dat het pittige regels zijn betekent niet per se dat het spel niet goed is. Het bevat leuke mechanismen die voor de gevorderde speler die houdt van regels uitpluizen wellicht zeer tot uiting komen.

6.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Geronimo Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.