Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Forever Home

  • 7.5/10
  • 8+
  • 1-5 spelers
  • 20-45 minuten

Spel uitleg

🐕In dit spel proberen de spelers zwerfhonden te redden door patronen te leggen om ze te lokken!

🐩In een beurt voert de actieve speler drie acties uit: kaarten op de hand nemen of speelfiguren op het speelbord leggen, of een speelfiguur op het speelbord verplaatsen.

🐕‍🦺ondertussen probeert de speler een patroon te bouwen dat een trainingskaart op zijn hand volgt. Als dat zo is, mogen ze deze kaart uitspelen (niet als actie), en op de kaart staat hoeveel van deze hondjes naar een van de verschillende huizen mogen, waarbij ze elk op een andere manier punten opleveren (verschilt per spelopzet).

Het spel gaat door tot een van de spelers 7 trainingskaarten heeft uitgespeeld, waarna de punten worden berekend. Aan het einde van het spel worden punten toegekend voor de verschillende gekleurde honden, afhankelijk van hoe deze op het scorebord zijn geplaatst.


Bevindingen

Ik vind dit echt een leuk spel! Ik vind het leuk hoe veelzijdig de opzet is, hoe er verschillende routes naar de overwinning gevolgd kunnen worden en dat het tot het einde toe onduidelijk is wie de winnaar is! De gameplay is eenvoudig en toch zijn er veel keuzes te maken.

Toegankelijke regels en leuke gameplay

👍 mooi artwork, solide componenten met coole kleine hondjes

👍 variabele opzet, om het spel aan je behoeften aan te passen

➖ als ik nadenk over de ontwerpkeuzes als het gaat om het thema van het spel dan klopt het al snel niet meer voor mij, maar dat verandert niets aan dat ik het spel graag speel 😅

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door DSV Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.