Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Adventures of robin hood

  • 8/10
  • 10+
  • 2-4 spelers
  • 60 minuten

Spel uitleg

In Adventures of Robin Hood nemen spelers de rollen aan van Robin Hood en zijn metgezellen en strijden voor gerechtigheid! 💪

Het spel wordt geleverd met een prachtig bruin boek vol hoofdstukken, elk met hun eigen doelen en doelstellingen om het verhaal van Robin Hood te vervullen.

In het spel verplaatsen spelers figuren over het bord, vechten tegen bewakers, praten met mensen in de stad, vinden locaties, en proberen ze dat allemaal te doen terwijl ze de tijd niet te snel laten verstrijken.

Bevindingen

Avonturen van Robin Hood is een leuk verhalend spel met veel innovatieve elementen. Het is trouwens ook een licht spel, geweldig voor gezinnen!

👍 Ik hou van de innovatieve toevoeging van het bruine boek! Het is echt prachtig! De vertaling naar een literair spel is zeer goed gedaan. Ook voelt de manier van bewegen over het bord nieuw voor me.

👍 Het is een toegankelijk spel. De regels zijn gemakkelijk te leren, spelers beginnen gewoon met het lezen van het boek en leren gaandeweg (hier zal ik binnenkort meer over posten, omdat meer ontwerpers dit proberen!).

👍 Ik vind het leuk hoe de zwarte zak verschillende functies heeft; spelersselectie, gevechten, slechteriken en wanneer gebeurtenissen worden geactiveerd. Deze multifunctionaliteit komt ook naar voren in het hergebruik van tegels op het bord, het is goed geïmplementeerd!

➖ De componenten van het spel zijn solide, maar de kleine kartonnen tegels die vaak moeten worden omgedraaid, beschadigen helaas erg makkelijk. Geen dealbreaker, maar ik vind dat soort dingen altijd vervelend.

➖ Ik heb het spel met 2 gespeeld, maar miste delen van het verhaal voor de andere personages, dus ik raad aan om met 4 te spelen!

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Speelgoed van het jaar met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.