Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Cartographers

Game design: J. Adan

Illustraties: L. Ribeiro

  • 9/10
  • 10+
  • 1-100 spelers
  • 30-45 minuten

Spel uitleg

In dit spannende flip and write spel ben je een kartograaf, die land in kaart brengt voor koningin Gimnax. Je doet dit door 4 seizoenen lang tetrisachtige vormen op je landkaart de tekenen. Elk seizoen zijn andere punten te behalen en na elk seizoen worden punten geteld. Na vier seizoenen bereken je het totaal en degene met de meeste punten wint het spel.

Bevindingen

Ik heb al zoveel plezier gehad met dit spel! Niet enkel het fysieke spel, maar ook met de app. Hier wordt namelijk elke week een nieuwe uitdaging geïntroduceerd, waar je lekker kan opnemen tegen je vrienden! 

Ik vind dat dit spel een erg goede gameplay heeft. Ook heeft het echt veel herspeelbaarheid door de verscheidenheid aan doelenkaartjes en de leuke miniuitbreiding die met het basisspel geleverd wordt.

De solo werkt via een high score die geschaald wordt naargelang welke doelenkaartjes gebruikt worden, dit werkt ook erg goed.

Als je houd van flip and write spellen, is dit echt een aanrader!9/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Intrafin met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.