Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Everdell: Mistwood

  • 9/10
  • 10+
  • 1-4 spelers
  • 40-100 minuten

Spel uitleg

Everdell is een geliefd bordspel dat de harten van velen heeft veroverd met zijn charmante artwork, sterke spelmechanismen en meeslepende thema. En nu, met de release van deze nieuwste uitbreiding, kunnen spelers nog meer plezier beleven in het spel. De uitbreiding bevat verschillende modules die met elkaar kunnen worden gemengd en gecombineerd, evenals met de andere uitbreidingen van Everdell.

Een van de nieuwe modules is Nightweave, die een geautomatiseerde solo- of 2-speler variant aan het spel toevoegt. Nightweave wordt gehanteerd via een deck van kaarten, waarmee ze haar eigen stad binnen Everdell kan bouwen. Het Nightweave-deck kan op zichzelf worden gespeeld, maar het kan ook worden uitgebreid met modules die haar persoonlijkheid, plannen en verhaallijnen geven (hoewel de laatste alleen beschikbaar is in solospellen).

Een andere nieuwe toevoeging aan het spel zijn de speciale boerderijkaarten. Deze module vervangt de oude boerderijkaarten door 8 unieke kaarten, elk met zijn eigen seizoen en vaardigheden.

De uitbreiding bevat ook 5 Corrin Evertail-kaarten die tijdens de set-up kunnen worden toegevoegd. Deze kaarten kunnen worden gebruikt als elk dier of om elk dier te huisvesten, waardoor spelers meer flexibiliteit en opties hebben bij het bouwen van hun steden.

Last but not least, introduceert de uitbreiding Legendarische kaartupgrades. Aan het begin van het spel wordt elke speler een legendarisch dier en een legendarische constructie toegewezen. Deze kaarten kunnen gratis worden gespeeld als de oorspronkelijke kaart al in de stad van de speler is, of worden betaald door de kosten zoals gewoonlijk te laten zien. Ze openen een extra ruimte in de stad van de speler, waardoor er meer gebouwen en dieren kunnen worden toegevoegd.

Bevindingen

Over het algemeen ben ik erg onder de indruk van hoeveel aandacht er in deze uitbreiding is gestoken. Vooral de solomodus stelde me niet teleur.

👍De nieuwe solomodus voelt zeer goed ontworpen aan met 5 moeilijkheidsgraden. Anders dan de gemene rat Rugwort is het vrij uitgebreid en kun je echt genieten van variaties in de opstelling hier. Het is gemakkelijk te onderhouden en de spinnenmeeples zijn erg tof!!

👍De legendarische kaarten, het Evertail-verhaal en de boerderijkaarten zijn allemaal erg mooi en voegen leuke (zei het kleine) tweaks toe aan het spel.

➖Op dit moment kan ik eerlijk gezegd niet aan enige negatieve punten denken. Als ik er aan denk, zal ik het met je delen!

9/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Tabletop Tycoon met als doel het schrijven van een review. Mijn mening blijft echter van mij.

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.