Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Great plains

  • 7.5/10
  • 10+
  • 2 spelers
  • 20 minuten

Spel uitleg

Het bord wordt willekeurig samengesteld met de 7 dubbelzijdige stukken. Spelers plaatsen om de beurt hun hutten op grotten op het bord. Wanneer alle 3 geplaatst zijn, begint het spel met de speler die de laatste hut heeft geplaatst.

Op een beurt plaatst de actieve speler een meeple op het bord, naast een van hun tenten of naast een van hun meeples op laaglanden (ze kunnen nooit op berggebied gaan).

Wanneer geplaatst op een groene tegel, krijgt de speler een spiritueel dier-token met een speciale kracht die kan worden gebruikt in het spel door het weggooien van de token.

De gele tegels zijn voor het scoren van punten. Aan het einde van het spel, wanneer beide spelers geen meeples meer hebben, tellen ze hoeveel gele vakjes ze bezetten (die met een plas tellen dubbel!). De speler met de hoogste score wint het spel!

Bevindingen

👍 Het spel en de componenten zien er geweldig uit! De meeples zien er geweldig uit en de kleuren zijn levendig 👌

👍 De gameplay heeft een snelle setup, is gemakkelijk te leren via een duidelijke spelregels en de gameplay is kort.

👍 Het is een leuke, boeiende strijd die bijna aanvoelt als een toegankelijk schaakspel. Er is veel interactie!

👍 Het modulaire bord zorgt voor een grote herspeelbaarheid.

➖ Vanwege het strategisch karakter van het spel vind ik het belangrijk om met spelers van je 'niveau' te spelen. Als je geen gelijke match bent, kan het zijn dat je het grootste deel van de tijd verliest. Een beetje zoals alle andere abstracte spellen eigenlijk.

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door 999 Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.