Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: kites

Game design: Kevin Hamano

Illustraties: Beth Sobel

  • 8/10
  • 10+
  • 2-6 spelers
  • 10 minuten

Spel uitleg

🪁 In #Kites proberen spelers hun vliegers hoog in de lucht te houden!

🪁 Dit doen ze door beurten te nemen om kaarten te spelen en de zandlopers, die de verschillend gekleurde vliegers vertegenwoordigen, om te draaien voordat ze op zijn.

🪁 Als de spelers het kaartspel doorgaan zonder dat de zandlopers op zijn, winnen ze het spel, zo niet, dan verliezen ze!

🪁 Er is ook een eenvoudige variant om het spel wat makkelijker te maken en er zijn speciale kaarten die aan het kaartspel kunnen worden toegevoegd om de boel wat op te spicen! 🌶️

Bevindingen

Kites stond hoog op mijn lijst toen ik dit jaar Spiel bezocht. En ik moet zeggen dat het niet teleurstelde! Ik vind het echt leuk hoe eenvoudig en leuk dit spel is! Het is ook behoorlijk chaotisch, maar dat zorgt vaak voor een goede lach bij de spelers.

👍 heel snel te leren, makkelijk uit te leggen

👍 prachtige artwork van Beth Sobel

👍 geeft een opwindend coöperatief gevoel, omdat je de vliegers in de lucht wilt houden

👍 het spel kan worden aangepast aan jouw behoeften met een makkelijkere variant en moeilijkere kaarten om toe te voegen

👍➖ het is chaotisch, stressvol en er zal geschreeuwd worden, wees gewaarschuwd 😄.

Solomodus


8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Floodgate Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.