Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Mandala Stones

Game design: Filip Głowacz

  • 7.5/10
  • 10+
  • 2-4 spelers
  • 30 minuten

Spel uitleg

Mandala Stones is een tegellegspel waarin je ombeurten een kunstenaar (de zwarte kolommen op het speelbord) mag verplaatsen naar een nieuwe plek of punten kan scoren.

Bij het verplaatsen van een kunstenaar naar een nieuwe locatie pakt de actieve speler alle tegels die hier rondom liggen. Deze stapel wordt dan op het speelbord van deze speler geplaatst in een van de vier plaatsen. Elke plaats scoort uit eindelijk op zijn eigen manier. 

Bij het scoren neemt de actieve speler alle stapels van eenzelfde kleur (op zn minst moeten dit er 2 zijn), en scoort deze op het eigen spelerbord en plaatst de bovenste tegel op het gedeelde bord dat de progressie van het spel bijhoudt. Als het einde is bereikt, berekenen spelers hun uiteindelijke scores en de speler met de meeste punten wint het spel!

Bevindingen

Ik zeg het nog een keer, ik houd van spellen met een lekkere tactiele vibe. De tegels in dit spel zijn zeer kleurroijk en lekker zwaar, precies zoals ik ze fijn vind!

Mandala is een solide en simpel te leren spel. Je verplaatst een kunstenaar, pakt de stenen en een paar beurten later scoor je ze. Doordat de andere spelers deze artiesten ook verplaatsen wordt het wat lastiger om je beurten ver vooruit te denken en wordt ‘analysis paralysis’ voorkomen. 

De grafische vormgeving van het spel wordt een beetje gecompenseerd door de mooie stenen in mijn ogen. Ik vind het design van de spelerbordjes niet echt om naar huis te schrijven. Maar, aan de andere kant, ze ondersteunen wel de kleurrijke stenen, dus het geheel ziet er wel goed uit.

Als je houdt van tegellesspellen met mooie zwaare stenen, dat makkelijk te leren is en een beetje moeilijker om echt onder de knie te krijgen, is dit wellicht een leuk spel voor jou!


7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door White Goblin Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening blijft echter van mij.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.