Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Mariposas

Game design: E. Hargrave

Illustraties: I. Maverick & M. Paquette

  • 8.5/10
  • 14+
  • 2-5 spelers
  • 45-75 minuten

Spel uitleg

In Mariposas representeren jij en je mede spelers elk een eigen zwerm vlinders die in drie seizoenen zich voortbewegen van Mexico door Amerika. Tijdens deze tocht verzamel je bloemen waar je landt, welke je helpen met het ontpoppen van nieuwe vlinders, daarnaast stop je op speciale rustplaatsen waar de levenscyclus van de vlinders een extra boost kunnen krijgen. Ondertussen ben je onderhevig aan het veranderende weer wat komt met het veranderen van de seizoenen, wat zorgt dat het aanpassen van je strategie onvermijdelijk is. Zullen jouw vlinders overleven, of zullen ze een geweldige tocht gehad hebben? Beiden kunnen de zege opleveren.

Bevindingen

Ik was heel enthousiast toen ik hoorde dat Elizabeth Hargrave bezig was aan een nieuw bordspel. En wat een pareltje vind ik het! Ik heb expres hierboven vooral uiteengezet hoe het bordspel thematisch in elkaar zit. Dit vind ik de kracht van het spel. Het voelt als een verhalend geheel. Mooi, speels en licht. Net als een vlinder.

8.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door White Goblin Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening blijft echter van mij.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.