Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: My City

Game design: Reiner Knizia

Illustraties: Michael Menzel

  • 8/10
  • 10
  • 2-4 spelers
  • 30 minuten

Spel uitleg

Dit is een tegelleg- en legacy spel dat afspeelt in 8 hoofdstukken van elk 3 spellen, dus 24 spellen in totaal. Hierna kan je het spel gewoon nog spelen, op een aangepast bordje, of aan de andere kant.

Tijdens het spel wordt telkens 1 kaart omgedraaid waarop een tegel staat afgebeeld. Alle spelers pakken deze tegel en plaatsen deze op hun eigen bordje.

Het eerste moet aan water grenzen en elke latere tegel moet aan een eerdere tegel grenzen. Elk hoofdstuk komt met eigen en nieuwe regels.

Aan het einde van spel wint de meeste punten. Als je verliest krijg je een kleine bonus voor volgende spellen.

Bevindingen

👍 Het legacy aspect is heel erg goed geïmplementeerd. Goed dat als je verliest je een bonus krijgt zodat je meer kans maakt in verdere spellen

👍 Makkelijk te leren, een echt familiespel

👍 Het spel werkt solide

➖ De art in het regelboekje zou wat beter kunnen

➖ Niet superveel spelerinteractie als met de meeste tegellegspellen.

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Speelgoed van het Jaar met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.