Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Overbooked

Game design: D. Chow

Illustraties: Gyom, R. Kucharski, S. Solihin

  • 8/10
  • 8+
  • 1-4 spelers
  • 20-40 minuten

Spel uitleg

In dit spel probeer je iedereen een plekje te geven in het vliegtuig. Omdebeurt kies je een kaart en plaats je de passagiers op de plekken als weergegeven hier. Past het niet? Dan ben je overgeboekt (minpunten)!

Als het vliegtuig van een van de spelers volledig gevuld is, OF als een bepaalde kleur van passagiers niet meer beschikbaar is; begint de puntentelling! Dit is gebaseerd op de positionering van de kleuren. Rood wil in paartjes reizen, wit representeert een baby en die moet door andere kleuren dan wit omringt zijn en blauw, oranje en groen representeren elk een groep die samen reist.

Bevindingen

Toen ik dit spel voor het eerst speelde was ik erg moe, maar tegelijkertijd verrast over hoe simpel dit spel is. begrijp me niet verkeerd, het kan echt een ingewikkelde puzzel zijn, maar het was totaal niet moeilijk om te beginnen met spelen. Voor de 'frequent flyers' onder ons hebben ze geavanceerde regels en kaarten toegevoegd, ik vind dat echt heel tof als een spel met een vorm van uitbreiding geleverd wordt!

Ik HOU van de presentatie van dit spel!! De designers hebben echt een mooi spel neergezet, de borden zien er geweldig uit en hoe het spel speelt en scoort is erg vloeiend en gewoon ontzettend leuk!

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Jumbo Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.