Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Ten

Game design: Johnson, Melvin, Stankewich

  • 8/10
  • 10+
  • 1-5 spelers
  • 15-30 minuten

Spel uitleg

Ten is een kaartspel van de makers van #pointsalad, een populair kaartspel. Ten lijkt ook een groot succes te zijn. Lees mijn gedachten hieronder!

In dit spel proberen spelers lange rijen nummerkaarten te verzamelen. Ze krijgen per kleur punten voor de langst aaneengesloten aantal getallen.

In een beurt draaien spelers kaarten tot ze kiezen te stoppen, of tot iemand meer dan 11 heeft opengedraaid in geldkaarten of de netto waarde hoger is dan 11 (nummerkaarten-geldkaarten). Op deze manier testen spelers hun geluk om zoveel mogelijk nummerkaarten te verzamelen in een beurt.

Als een joker gedraaid wordt, pauzeert het spel en bieden de spelers erop!

Bevindingen

Dit is een leuk test-je-geluk spel met een interessante biedingmechaniek erin verwerkt. Het artwork ziet er prachtig uit en het heeft een erg leuke solomode `Pien` met veel verschillende moeilijkheidsgraden. De kleine kartonnen tokens vind ik persoonlijk niet echt fijn, maar dat zal de pret van het spel niet bederven.

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door White Goblin Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.