Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Terraforming Mars

Game design: J. Fryxelius

Illustraties: I. Fryxelius

  • 8.5/10
  • 12+
  • 1-5 spelers
  • 90-120 minuten

Spel uitleg

In Terraforming Mars bouwen spelers Mars tot een leefbare planeet! Ze doen dit door ombeurten op hun eigen manier een contributie te doen. Steden worden gebouwd, duurzame technieken toegepast en de warmte zal stijgen! Iedere speler verzamelt punten door het starten van engines en door het spelen van kaarten. 

Het spel eindigt als Mars leefbaar is geworden voor het menselijke ras. Dit vertaalt zich in het spel tot het hebben behaald van een temperatuur van 8 graden Celsius, een zuurstof level van 13 procent en genoeg oppervlak van de planeet bedekt in water. 

Spelers zullen dan hun punten vergelijken en degene met de meeste punten wint het spel!

Bevindingen

Toen ik eerst hoorde van Terraforming Mars, was ik een beetje huiverig om het te gaan spelen. Ik dacht dat het nogal complex zou zijn en heel lang zou duren. 

Mijn nieuwsgierigheid won, en ik ben blij dat ik het toch ben gaan spelen! Het is namelijk echt een geweldig spel. Ik hou van engines opbouwen en dit spel zit er vol mee. Aan het begin van een nieuwe generatie krijg je inkomsten, en je hebt tijdens het spel erg veel invloed in hoe deze eruit gaan zien. 

Ik vind het spel nog steeds wel wat lang, maar het wordt niet saai of langdradig. De uitbreiding Prelude zou overigens iets van de lengte van het begin van het spel versnellen. Ik ben hier dan ook zeer benieuwd naar.

Het spel is behoorlijk realistisch en lijkt wetenschappelijk best te kloppen. Ik vind dat echt een gaaf aspect van het spel. Gaan we Mars in werkelijkheid misschien ook wel Terravormeren? 

Dit spel is een pareltje en een klassieker, echt een aanrader voor degenen die warm worden van het opbouwen van engines binnen een spel.

8.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Intrafin met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.