Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Tiwanaku

  • 8.5/10
  • 14+
  • 1-4 spelers
  • 60 minuten

Spel uitleg

In #Tiwanaku, cultiveren spelers nieuwe landen door regio's te verkennen en gewassen te voorspellen.

Het bord wordt opgezet met behulp van een van de vele scenario's. Sommige landen en gewassen worden op het bord geplaatst (klein bord voor kortere spellen, groot bord voor langere spellen).

Op een beurt kunnen spelers ofwel lopen en nieuwe landen verkennen, of raden welk gewas op het land zal worden geplaatst waar een van hun werkers zich bevindt. Als je het goed raadt, krijg je punten, als je het fout raadt, verlies je punten.

De regio's kunnen niet meer dan 5 van dezelfde landen bevatten en er zullen nooit meer gewassen zijn dan het aantal landen, nooit meer dan één van hetzelfde nummer. Bovendien kunnen twee dezelfde regio's of gewassen elkaar nooit raken.

Deze regels maken het mogelijk om geschatte gissingen te maken waar landen/gewassen zullen zijn, wat zorgt voor een mijnenveger/sudokuachtige puzzel.

Bevindingen

Oh, ik geniet echt van dit spel!! 😃 Het bord wordt steeds zichtbaarder terwijl je speelt en het is zo leuk om te raden en uit te rekenen wat waar zal komen! Bij het spelen met meer spelers wordt elkaar blokkeren ook een interessante zet. Ik ben een fan!

👍 componenten en kunst zijn geweldig!

👍 gameplay is een niet al te moeilijke, interessante puzzel en er is veel variatie in hoe het spel gespeeld kan worden (solo/competitief/coöperatief/lang/kort)

👍 het pachamama-wiel voegt een zeer interessant mechanisme toe aan het spel, het is verrassend leuk om landen en gewassen te controleren

➖ als je niet van sudoku of deductie houdt, is dit spel niets voor jou, want het is volledig gebaseerd op deze twee.

8.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Geronimo Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.