Recovery

Game design: Lotte Verheul

  • 10+
  • 1-4 spelers
  • 30-60 minuten

Zoals je al hebt kunnen lezen in de 'over mij' sectie heb ik een lange hersteltijd achter de rug door een val op mijn hoofd. Er was een periode waarin ik worstelde met het delen van wat ik doormaakte aan de mensen die dichtbij me stonden. Tegelijkertijd miste ik ook echt iets waar ik voldoening uit kon halen, wat maakte dat ik erg op zoek was naar iets.

Ik heb zoveel verschillende dingen opgestart! Ik begon met het schrijven van een boek, het tekenen van een Graphic novel, het maken van kleine notities die ik dan op Instagram wilde delen. Geen van deze projecten zette echt door. Tot het moment dat ik, als een klassieker onder de douche, op het idee kwam om een bordspel te maken over waar ik allemaal doorheen ging. Bordspellen hebben me zo geholpen met het terugwinnen van mijn weerbarheid, het leek een logische stap om mijn verhaal te delen door het mensen te laten ervaren door het spelen van mijn eigen spel!

Toen ik begon had ik nog steeds niet heel veel energie, dus ik moest de boodschap die ik probeerde over te brengen zelf in de praktijk brengen. Ik heb een diepe wens dat dit spel op welke manier dan ook iets bijdraagt voor anderen, zij het als een conversatiestarter over herstel, als een bron van herstelideeën of als een fijne bordspelervaring zonder verdere bijbedoelingen.

Ik zal in ieder geval nooit vergeten hoe belangrijk ‘Recovery’ is geweest voor mijn eigen proces.

OVER HET SPEL

Werkend aan je gezondheid, start je samen met je medespelers een herstelproces om klachten te verliezen en inzicht te verkrijgen! Dit duurt 10 dagen of tot een van de spelers al hun klachten zijn verloren. 

In de OCHTEND beslissen de spelers wie het kortste ochtedritueel heeft, dus wie de eerste is die begint die dag. Tijdens de DAG wordt tijd gespendeerd aan verschillende actielocaties op het bord voor het verkrijgen van energie, verliezen van klachten en te ontwikkelen op het inzichtsspoor. Tijdens de NACHT nemen de spelers hun nachtrust, wat tijd teruggeeft om de volgende dag te spenderen en veel voordelen kan opleveren. Of, als nog in een kwetsbare positie.. Klachten….

Find more information about Recovery on Board Game Geek below. Also check out my runtrhough video and for the dutch: Watch my interview with the spelletjesvrienden!

Boardgamegeek BGG Instagram guide

Get updates about Recovery

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.