Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Wingspan: Asia

Game design: Elizabeth Hargrave

  • 9/10
  • 14+
  • 1-2 (7) spelers
  • 40-70 minuten

Spel uitleg

Deze Wingspan-uitbreiding is een op zichzelf staande 'Duet'-versie, bedoeld om met twee spelers te spelen. Naast deze zogenaamde 'Duet'-modus is er ook een variant voor 6/7 spelers inbegrepen en een heleboel nieuwe vogelkaarten die met het originele spel kunnen worden gemengd.

Duet-modus

In deze variant hebben spelers alleen dit spel nodig om te spelen.

In plaats van de reguliere doelen aan het einde van de ronde, spelen spelers nu een token op het nieuwe hoofdbord telkens wanneer ze een vogelkaart hebben gespeeld en zijn de doelen aan het einde van de ronde gericht op de situatie van dit bord.

6/7-kudde modus

In deze modus moet je het basisspel toevoegen om met maximaal 7 spelers te kunnen spelen.

Spelers worden in twee groepen verdeeld en spelen gelijktijdig, delen de vogelvoeder en de drie vogels in het open zwembad.

Nieuwe kaarten met nieuwe push your luck-elementen erin, die vaak ook iets geven aan de andere spelers.

Bevindingen

👍 de nieuwe vogelkaarten zijn weer prachtig en voegen genoeg nieuws toe met het push your luck-element dat echt goed werkt.

👍 Ik ben vooral erg enthousiast over de duet-modus. Het spel krijgt een fris nieuw gevoel doordat elke ronde op iets anders wordt gefocust, het spel wordt helemaal anders dan het normale spel en dat vind ik erg leuk!

👍 de componenten zijn geweldig. Ik vind het leuk dat de borden aan twee kanten zijn en dat er nieuw artwork aan één kant is toegevoegd.

👍➖ Ik ben niet super enthousiast over de kudde modus. Het werkt wel, maar kan ook worden gedaan door twee spellen van Wingspan te combineren.

➖ Ik vind het jammer dat de duet-modus niet kan worden geschaald naar meerdere spelersmodi.

9/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door 999 Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.