Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Welcome to the moon

Game design: Benoit Turpin

Illustraties: Anne Heidsieck

  • 8.5/10
  • 10+
  • 1-6 spelers
  • 25 minuten

Spel uitleg

Net als de reguliere Welcome To.. (je perfecte huis), is Welcome to the Moon een flip-and-write spel waarbij je kunt kiezen uit 8 verschillende avonturen om te spelen.

Tijdens deze avonturen vertelt het spel het verhaal van mensen die aan boord van een raket gaan, naar de maan ontsnappen, zich daar vestigen, er mijnen enzovoort.

Elk avontuur wordt geleverd met een nieuw (gelamineerd!) vel en een nieuwe spelmodus. Dit betekent dat het spel bestaat uit meerdere spellen!

Naast de reguliere manier om deze avonturen afzonderlijk te spelen, wordt het spel ook geleverd met een campagneboek, waarin veel verhalen te lezen zijn en keuzes moeten worden gemaakt gedurende de spellen

Bevindingen

Toen ik voor het eerst hoorde over deze laatste versie van Welcome To.. werd ik erg enthousiast. Nu ik het spel heb gezien en gespeeld ben ik nog enthousiaster!

Tot nu toe heb ik de eerste twee avonturen gespeeld en ik begin binnenkort met de campagne modus.

Ik ben een grote fan van beide andere Welcome to spellen, waarbij de nieuwe Las Vegas versie iets strategischer is. Deze versie is heel anders, de moeilijkheidsgraad stijgt naarmate de avonturen vorderen.

Dit spel stijgt boven de maan uit voor mij. Elk afzonderlijk avontuur spreekt me aan en ik kan (zoals bij de reguliere Welcome To..) blijven spelen.

Ik waardeer dit spel zeer, daarom geef ik het een ....

8.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Blue Cocker Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.