Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: insecta

Game design: Eugeni Castaño, Ferran Renalias

Illustraties: Amelia Sales

  • 7.5/10
  • 10+
  • 2-4 spelers
  • 45-60 minuten

Spel uitleg

In #Insecta zullen spelers als entomologen de wereld rondreizen om verschillende insecten te verzamelen, aan bepaalde vereisten te voldoen en zo doelen te voltooien.

Aan het begin van een ronde zal de eerste speler de seizoenstoken naar het volgende seizoen verplaatsen en hun beurt beginnen door een van de beschikbare acties te kiezen.

Verschillende acties zijn:

✈️ Reizen verplaats X plekken door de pijlen op het bord te volgen

✉️ Post Neem een van de beschikbare missies (rood) of trek er 2 van het dek en kies er een (blauw), waarbij de andere wordt weggegooid. Deze tegel wordt onmiddellijk in jouw tableau gespeeld en scoort punten afhankelijk van welke insecten verbonden zijn, op het moment dat de vereiste is voldaan (of in een rij/kolom of aangrenzend).

🔎 Vergrootglas verzamel een insect op de plaats waar je bent (neem de bovenste of 3 en kies er 1)

🏅 Verzamel een medaille Bij het scoren van een medaille-objectief, neem een kubus die een aantal medailles scoort en verkrijg de voordelen dienovereenkomstig.

De insecten en missies worden in een schaakbordpatroon geplaatst om zoveel mogelijk punten te scoren.

Als een van de spelers een voltooide 4*6 grid heeft, eindigt het spel. Alle spelers tellen hun scores.

Bevindingen

👍 Ik geniet echt van het artwork, ook aan de achterkant van het bord. Het is helemaal top!

👍 De herspeelbaarheid van dit spel is zeer goed. De seizoentegels kunnen worden veranderd om telkens een nieuw spel te creëren en er zijn veel, heel veel enveloppen!

👍 Het spelmechanisme is solide, ik vind het erg leuk om elke keer een tableau te bouwen van tegels en objecten zo voor me op tafel samen met de medailles. Er zijn interessante keuzes te maken en elk spel voelt heel anders!

➖ Hoewel ik echt een groot fan ben van het artwork, vind ik persoonlijk het glanzende bord en de tokens die in dit spel worden gebruikt niet zo mooi, custom tokens en meeples zouden veel beter zijn geweest! Ook zou het grafische ontwerp wat meer duidelijkheid kunnen gebruiken.

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door GDM Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.