Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Parks

Game design: H. Audubon

Illustraties: Fifty-Nine Parks Print Series

  • 9/10
  • 10+
  • 1-5 spelers
  • 30-60 minuten

Spel uitleg

In PARKS hiken jij en je medespelers door de nationale parken van de Verenigde Staten. Je wandelt met twee hikers een route die uit tegels wordt opgebouwd aan het begin van elke ronde, gerepresenteerd door de 4 seizoenen. Deze route wordt elk seizoen wat langer en veranderd, doordat je elke ronde de tegels anders neerlegt en nieuwe tegels toevoegt. Hierdoor varieert het spel elke keer dat je het speelt. het is een workerplacement en resource management spel waarbij je overwinningspunten kunt verdienen door het bezoeken van parken en het maken van foto's. Er zijn ook missie kaartjes, die uitgedeeld worden aan het begin van elk spel die je wat richting kunnen bieden. Ook zijn er upgrades te 'kopen' aan het einde van elke ronde, waardoor bepaalde acties makkelijker uit te voeren worden.

Bevindingen

Dit spel staat zeker in mijn top tien! Ik vind het vooral heel goed gedaan dat het spel mooi rond voelt, met voldoende diepgang, terwijl het echt niet zo lang duurt als de meeste spellen met wat meer diepgang. Dit is ook precies waarom ik het zo graag meeneem als ik met vrienden of familie wat ga eten, het is makkelijk uit te leggen en te begrijpen. De illustraties zijn geweldig, de componenten van het spel zijn enorm goed gemaakt en ik denk dat dit wel eens Gametrayz beste insert tot nu toe kan zijn. Solo is het ook erg leuk om te spelen. Als je houdt van workerplacement en resourcemanagement, OF als je helemaal niet zo van spelletjes houdt, maar het zo ongelooflijk mooi eruit vindt zien, kan dit toch wel eens het spel voor jou zijn!

9/10

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.