Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Wingspan, solo

Game design: E. Hargrave

Illustraties: A. Jaramillo, N. Rojas, B. Sobel

  • 9/10
  • 10+
  • 1-5 spelers
  • 45-60 minuten

Spel uitleg

Wingspan is een van de eerste spellen die ik solo heb gespeeld tijdens mijn herstel van een val op mijn hoofd. Het hielp me met het terugwinnen van wat hoofdkracht. Dit was uiteindelijk de start van mijn bordspel avontuur, ook op instagram. Hier is mijn korte soloreview:

In de solovariant van Wingspan speel je tegen de Automa, gecreëerd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van solo varianten, namelijk de Automa Factory.

Het speelt volgens een simpele set regels en gebruikt daarvoor een speciaal deck van kaarten dat enkel in solospellen gebruikt kan worden. De Automa verzamelt eitjes en vogels en probeert je plekje bij de einde ronde doelen af te pakken. Bij het berekenen van de uiteindelijke score van de Automa is de rekensom net wat anders dan de rekensom die je voor je eigen score maakt.

Bevindingen

Ik vind de solovariant van Wingspan echt ontzettend leuk. Het is denk ik niet nodig dat ik zeg dat ik helemaal weg ben van de illustraties en dat ik de kwaliteit van de componenten; de automa werkt daarnaast ook nog eens heel erg goed. Hij is best lastig te verslaan, maar als ik dat toch doe voelt dat heel belonend. Meestal speel ik dit spel solo als ik een beetje moe ben en zin heb in een mindful spelletje met een grote kop rustgevende thee.

9/10

Bekijk ook mijn let's talk about story over Wingspan, solo in mijn story highlights op IG!

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.