View more photos on instagram
and join the discussion!

Catch the plane (2021)

Game design: Kristie Willems Illustrations: Dominique Moens

  • 7.5/10
  • 14+
  • 4-12 players
  • 60 minutes

Gameplay

In Catch The Plane, you and your fellow players will try to... catch the plane! 🛫

Het spel wordt gespeeld in 1,2 of 3 teams en bestaat uit 6 verschillende rondes, waarbij de winnaar telkens stapjes kan verdienen richting de gate. Dit wordt bepaald door het draaien aan een draaiwiel waarmee 0,1,2 of 3 stapjes verdiend kunnen worden. 

1. Vertrekhal

De teamleden spellen in deze ronde samen de namen van de bestemmingen die op de kaartjes staan. Het team dat de meeste bestemmingen juist heeft gespeld, wint de ronde. 

2. Check-in 

Deze ronde gaat over het onthouden wat er allemaal in je koffer zit. Het team dat de meeste kaartjes goed geraden heeft wint de ronde. 

3. Security check

In deze ronde worden kaarten gedraaid die vertellen wat er in de doos moet liggen, het team dat als eerst het voorwerp in de doos stopt, wint het kaartje. Meeste kaartjes wint deze ronde. 

4. Paspoortcontrole

In deze ronde worden persoonlijke vragen gesteld door het andere team. Het team met de meest overeenkomstige antwoorden wint de ronde! 

5. Route naar de gate 

In deze ronde is iemand in slaap gevallen! Een iemand van elk team gaat geblinddoekt door een doolhof. Degene die het verst is gekomen wint deze ronde! 

6. Finale

In deze laatste ronde beantwoorden de teams om beurten vragen. Degene die het eerste over de finish komt, heeft gewonnen!

Thoughts

THE GOOD

Thematisch zit dit spel erg goed in elkaar. Je doorloopt verscheidene stappen die je ook doorloopt als je gaat vliegen. Hierdoor kan je je leuk inleven in het spel.

De verschillende rondes zijn zeer verschillend, dit zorgt ervoor dat het spel voor een breed publiek aantrekkelijk is en het spel een goede spanningsboog heeft.

Sommige elementen van het spel zijn echt hilarisch, vooral de ronde met de security check vind ik erg leuk.

De kwaliteit van de componenten is solide. Ook is het erg handig dat er uitlegfilmpjes op de website te vinden zijn per ronde.

THE BAD

Sommige rondes van het spel zou je beter in kunnen worden door het vaker te spelen, kleine kanttekening bij de herspeelbaarheid dus.

In het kort: dit is een hilarisch spel om met families of in groepen te spelen. 

7.5/10

A copy of this game was provided to me by Catch the Plane for the purpose of writing this review. My opinion however remains my own.

Boardgamegeek BGG

Support me

Although I prefer you would buy at your local gamestore, if you choose to do otherwise please use one of my links below. This will generate a little 💸 for me and it doesn't cost you anything extra. This will help keeping this website up and running so I can keep providing these awesome reviews.